Partager

Current Size: 100%

Printervriendelijke versie

Informatie over Strandzeilen

Met strandzeilen kunt u het hele jaar van het strand genieten!


Het Watersportcentrum van Saint-Palais-sur-Mer biedt strandzeilsessies op het strand van de Grande Côte. U kunt gebruik maken van een vloot van 20 zeilwagens, geschikt voor iedereen: MC2, mini 4, promo, tweezits wagens (ideaal voor minder validen). Het strandzeilen kan op verschillende manieren worden beoefend: recreatie, groepen, perfectionering, sportschool, ….

 

Type deelnemers

Vanaf 8 jaar.

In de tweezits wagens: voor validen en minder validen.

Individueel, schoolkinderen, groepen, vakantiekolonies, OR, verenigingen, … de Strandzeilschool is het hele jaar geopend.

 

Organisatie

- 1 instructeur voor 12 zeilwagens.

- 1 sessie duurt 1u30 inclusief het voorbereiden van het materiaal en het opruimen ervan, de uitleg van de instructeur en de duur van het strandzeilen zelf, die maximaal wordt geoptimaliseerd.

- Individuele sessies: 1 zeilwagen per persoon

- Als schooluitje of met een groep: er wordt gebruik gemaakt van één zeilwagen voor 2 kinderen, voor een sessie van 1u30 . Dat betekent dat de kinderen om en om kunnen sturen tijdens de activiteit. Tijdens de eerste sessie houdt dit in dat er een duwer en een bestuurder is, om het sturen te leren. Tijdens de volgende sessie zit er één kind op de zeilwagen, vooral om de veiligheidsvoorschriften goed in zich op te kunnen nemen. Het wisselen van kind op de zeilwagen gebeurt zo vaak mogelijk (ongeveer elke 3 minuten) om de sessie zo intensief mogelijk te maken.

 

Hoe ziet een Beginnerssessie strandzeilen er uit?

1e fase van minder dan ongeveer 15 minuten:

 • Welkom
 • Installatie van het materiaal
 • Het vervoeren naar het strand

2e fase:

 • Starten
 • Stoppen
 • De regels voor het rijden
 • Remmen
 • Tegen de wind van richting veranderen
 • Met de wind mee van richting veranderen

 

De activiteit zelf

De sessie, onder begeleiding van een instructeur met een staatsbrevet voor strandzeilen, wordt gehouden op basis van een pedagogische aanpak die door de Franse Strandzeilfederatie wordt aangeraden.

 • Tijdens de Beginnerssessies gaat de aandacht vooral uit naar het plezier van het rijden op een rijtuig dat door de wind wordt aangedreven. U leert volgens uw eigen ritme.
 • De cursus van 3 sessies is ideaal om een betere grip te krijgen op de activiteit, met meer technische informatie.

 

Kenmerken van het materiaal

Onze zeilwagens zijn ideaal voor beginners en gevorderden die willen perfectioneren.

De gebruikte zeilwagens zijn geschikt voor verschillende deelnemers, zowel wat betreft de wagen als de bestuurderspost. De ergonomie van de zitting is geschikt voor kinderen en volwassenen van verschillende lengten. De strandzeilwagen biedt verschillende mogelijkheden, is stevig en soepel, en is daarom snel en veilig.

 

Op onze zeilwagens voor kinderen of volwassenen kunnen beginners en gevorderden genieten van extra veel plezier. Vanaf 8 jaar, beginnerssessie van 1u30, cursus van 3 sessies en jaartarieven. Groepsprijzen, en prijzen voor schoolgroepen vanaf 8 personen: contact met ons opnemen.

 

Ondanks dat het er ingewikkeld uitziet is strandzeilen één van de meest toegankelijke zeilsporten. Met dit rijtuig wordt u door de wind voortgeblazen en kunt u uw eigen snelheid aanpassen.

 

Uitrusting

 • Helm en zeilwagen aanwezig.
 • Dichte schoenen verplicht.

 

Adviezen

 • Handschoenen, een beschermbril, een windjack en droge kleding meenemen (facultatief).