Partager

Current Size: 100%

Printervriendelijke versie

Wandelingen

Aangelegde paden en wandeltips in Saint-Palais-sur-Mer:

 

Sentier des Douaniers

CIRCUIT N°1: GR4 Kustpad - Europees wandelpad genaamd « Sentier des Douaniers »

Totale afstand: 10km van Royan tot de Grande Côte (3.5 kilometer in het gedeelte van Saint-Palais-sur-Mer)

Vertrek: Rue de l’Océan (gedeelte van Saint-Palais-sur-Mer)

Kaartverwijzing: mogelijkheid tot het kopen van de topogids « Promenades et Randonnées en Pays Royannais » (wandelingen in de Pays Royannais) bij het Bureau voor Toerisme. 

 

 

In Saint-Palais-sur-Mer is het pad 3.5 kilometer lang, van het strand van Nauzan tot het strand van de Grande Côte. Een aangename wandeling met een bijzonder uitzicht op de Côte de Beauté, op de grootste inham van Europa en op de vuurtoren van Cordouan.

Om te zien: de Carrelets (vissershutjes op palen), erfgoed van de Charente-Maritime, de Vuurtoren van Terre Nègre en de Legendarische Rotsen, de Pont du Diable en de Puits de l’Auture.

 

Plage de la Grande Côte

CIRCUIT N°2: Boswandeling

Totale afstand: 12.5km

Duur: 3u30

Vertrek: Parkeerplaats van de Grande Côte

Kaartverwijzing: mogelijkheid tot het kopen van de topogids « Promenades et Randonnées en Pays Royannais » (wandelingen in de Pays Royannais) bij het Bureau voor Toerisme.

 

 

Deze twee wandelingen staan beschreven op een plattegrond  « Circuits randonnées et pédestres » (Wandelparcoursen), te koop bij het Bureau voor Toerisme (0.50€).
 

Visite virtuelle

WANDELTIP: Recreatiepark Raymond Vignes

Het Recreatiepark Rayùond Vignes, ideaal voor een rustige en schaduwrijke wandeling rondom het meer, ligt achter het marktplein en strekt zich uit over 16 hectare. Er zijn verschillende recreatiefaciliteiten te vinden voor jong en oud: midgetgolf, mini bootjes, tennis en speeltoestellen voor kinderen. Het is de ideale plek om te wandelen, te picknicken of om even lekker te luieren. Een waar paradijs voor hengelvissers.

 

 

 

Visite virtuelle

WANDELTIP: De legendarische rotsen 

In St Palais vertellen de rotsen hun verhaal, op basis van hun eigenaardige vormen en waar ze aan doen denken: de Pont du Diable en de Roche aux Moine op het strand Plage du Platin, de Puits de l'Auture tussen het strand le Concié en het strand van de Grande Côte. Op het strand Le Platin hebben de Rochers des Pierrières een echte rol gespeeld in de geschiedenis van St Palais omdat ze aan het einde van de 16e eeuw als steengroeve hebben gediend, voor de bouw van de indrukwekkende Vuurtoren van Cordouan midden op zee.