Partager

Current Size: 100%

Printervriendelijke versie

In de omgeving

In de omgeving van Saint-Palais-sur-Mer

 

Dit mag je niet missen

 

Zoo de la Palmyre, een van de mooiste dierentuinen van Europa, meer dan 1600 dieren verspreid over een groot bebost terrein, middenin het bos van Coubre.
Les Mathes - 08 92 68 18 48 - www.zoo-palmyre.fr
Le Phare de Cordouan (de Vuurtoren van Cordouan), een van de oudste vuurtorens van Frankrijk. Je kunt er met de boot komen, bij laagtij. Een lijst van de rederijen is verkrijgbaar bij de informatiebalie van het Toeristenbureau.
Le Phare de la Coubre (de Vuurtoren van Coubre), een van de grootste vuurtorens van Frankrijk. De toren is 64 m hoog, het hoogste punt kun je bereiken nadat je de 300 treden van de wenteltrap hebt beklommen. Aan de voet van de vuurtoren bevindt zich het Ecomuseum waar je maritieme avonturen beleeft en van alles leert over de geschiedenis van de vuurtoren bij de tentoonstelling van vele voorwerpen.
La Tremblade – 05 46 06 26 42 – www.la-tremblade.com
Estuaire de la Gironde : het grootste estuarium van Europa, 75 km lang en 12 km breed, is een van best bewaarde, en heeft een rijk erfgoed en landschap.
Le Parc de l’Estuaire, ligt aan de Pointe de Suzac, u kunt het breedste estuarium van Europa ontdekken met tijdelijke tentoonstellingen, bezichtigingen, animaties met verschillende thema´s en Uitstapjes in de natuur.
Saint Georges de Didonne 05 46 23 77 77 – www.leparcdelestuaire.com
Les Jardins du Monde (Wereldtuinen) : Tentoonstelling van vele soorten planten
Royan, meer informatie bij de VVV
Cité de l’huître( Stad van de oester), ontdek de oesterteelt op een leuke en educatieve manier in het hart van het Bassin de Marennes-Oléron.
Chenal  de La Cayenne - Marennes - 05 46 36 78 98 - www.cite-huitre.com
Hippodrome : renbaan in een uitzonderlijk omgeving van 24 hectare, in het hart van het domaniale pijnboombos, in de nabijheid van de Zoo de la Palmyre. Een lijst van de data van de paardenkoersen is verkrijgbaar bij het toeristenbureau.
Les Mathes – 05 46 22 46 17 
Train des mouettes : een tocht met de stoomtrein, met uw gezin of met vrienden. Reizen zoals in de 19e eeuw. De trein stopt in Saujon, Mornac-sur-Seudre, Chailevette en La Tremblade.
Saujon – 05 46 05 37 64 - www.traindesmouettes.fr
 Bijzondere dorpen die geclasseerd zijn als « Plus beaux villages de France »
Talmont sur Gironde : Het dorp is gebouwd op een kaap die het estuarium van de Gironde domineert. De kerk Sainte-Radegonde, gebouwd in de 12e eeuw op de klif die het estuarium domineert, is een juweel van de saintongese romaanse kunst.
Mornac sur Seudre : Kleine haven voor oesterteelt en mooi karakteristiek ambachtsdorp.
Historische plaatsen
Site archéologique du Fâ : (Archeologische plaats van Fâ) : gallo-romeinse plaats en Moulin du Fâ (Molen van Fâ)
Barzan – 05 46 90 43 66 - www.fa-barzan.fr
Grottes troglodytiques (Holbewonersgrotten)
Grottes de Régulus  - Meschers sur Gironde – 05 46 02 55 36 - www.meschers.com
Grottes de Matata - Meschers sur Gironde – 0 5 46 02 78 00 - www.grottesdematata.com  

Zoo de la Palmyre, een van de mooiste dierentuinen van Europa, meer dan 1600 dieren verspreid over een groot bebost terrein, middenin het bos van Coubre.Les Mathes - 08 92 68 18 48 - www.zoo-palmyre.fr


Le Phare de Cordouan , een van de oudste vuurtorens van Frankrijk. Je kunt er met de boot komen, bij laagtij. Een lijst van de rederijen is verkrijgbaar bij de informatiebalie van het Toeristenbureau.


Le Phare de la Coubre , een van de grootste vuurtorens van Frankrijk. De toren is 64 m hoog, het hoogste punt kun je bereiken nadat je de 300 treden van de wenteltrap hebt beklommen. Aan de voet van de vuurtoren bevindt zich het Ecomuseum waar je maritieme avonturen beleeft en van alles leert over de geschiedenis van de vuurtoren bij de tentoonstelling van vele voorwerpen.
La Tremblade – 05 46 06 26 42 – www.la-tremblade.com


Estuaire de la Gironde : het grootste estuarium van Europa, 75 km lang en 12 km breed, is een van best bewaarde, en heeft een rijk erfgoed en landschap.


Le Parc de l’Estuaire, ligt aan de Pointe de Suzac, u kunt het breedste estuarium van Europa ontdekken met tijdelijke tentoonstellingen, bezichtigingen, animaties met verschillende thema´s en Uitstapjes in de natuur.Saint Georges de Didonne 05 46 23 77 77 – www.leparcdelestuaire.com


Cité de l’huître, ontdek de oesterteelt op een leuke en educatieve manier in het hart van het Bassin de Marennes-Oléron.Chenal  de La Cayenne - Marennes - 05 46 36 78 98 - www.cite-huitre.com


Hippodrome : renbaan in een uitzonderlijk omgeving van 24 hectare, in het hart van het domaniale pijnboombos, in de nabijheid van de Zoo de la Palmyre. Een lijst van de data van de paardenkoersen is verkrijgbaar bij het toeristenbureau. Les Mathes – 05 46 22 46 17

 
Train des mouettes : een tocht met de stoomtrein, met uw gezin of met vrienden. Reizen zoals in de 19e eeuw. De trein stopt in Saujon, Mornac-sur-Seudre, Chailevette en La Tremblade.Saujon – 05 46 05 37 64 - www.traindesmouettes.fr


Bijzondere dorpen die geclasseerd zijn als « Plus beaux villages de France »

  • Talmont sur Gironde : Het dorp is gebouwd op een kaap die het estuarium van de Gironde domineert. De kerk Sainte-Radegonde, gebouwd in de 12e eeuw op de klif die het estuarium domineert, is een juweel van de saintongese romaanse kunst.
     
  • Mornac sur Seudre : Kleine haven voor oesterteelt en mooi karakteristiek ambachtsdorp.Site archéologique du Fâ : Archeologische plaats  : gallo-romeinse plaats en Moulin du Fâ (Molen van Fâ). Barzan – 05 46 90 43 66 - www.fa-barzan.frHolbewonersgrotten
Grottes de Régulus  - Meschers sur Gironde – 05 46 02 55 36 - www.meschers.com
Grottes de Matata - Meschers sur Gironde – 0 5 46 02 78 00 - www.grottesdematata.com